Nieuws

De beste keepers van het gooi 2018 zijn bekend!

Woensdag 2 mei werd er door de trainers om 07.45 uur verzameld op het vernieuwde complex van HSV Wasmeer. Direct na het omkleden werd er gestart met het klaarzetten van de oefeningen. Voordat we de dag door konden bespreken met onze trainers kwamen de gastvrouwen Debbie en Naomi met een verrassing. Wij vierde ons 5 jarig jubileum en dat lieten Debbie en Naomi niet onopgemerkt voorbij gaan. Bij ons koffierondje kwamen zij met taart aanzetten, bedankt dames we hebben ervan genoten! 

Om 09.30 uur werd de dag dan echt geopend waarna de deelnemers met hun trainers de kleedkamers opzochten. Om 09.45 uur kwamen de 40 keepers in het shirt van Kelme het veld op om te starten met een warming-up. Een warming-up waar zowel de ‘normale’ loopoefeningen werden gedaan, maar ook het voetenwerk werd direct getraind. Vervolgens werd er gestart met het ochtendprogramma, een programma met nieuwe materialen en nieuwe skills metingen. Zowel de oudere als de jonge groepen trainde dit jaar voor het eerst met de opblaasbare trainingspoppen. Daarnaast trainde de oudste groepen hun reactievermogen door middel van de smartgoals. De skills metingen waren dit jaar uitgebreid van twee naar drie. Naast de jaarlijkse sprongkracht- en schotkrachttesten werd er dit jaar ook gekeken naar de snelheid die de keepers rennen over 5 en 16 meter. Uiteraard zorgde onze gastvrouwen tussendoor voor de nodige drinkbreaks en stukjes fruit.

Na de lunch werden de wedstrijdonderdelen van het middagprogramma gedemonstreerd. Ook in het middaggedeelte is een vernieuwing aangebracht. Naast de spellen keepersattack en keepers shout-out hebben wij het spel keeperstennis toegevoegd. Trainer Dave en trainer Marco hebben dit vernieuwde onderdeel voorgedaan, gevolgd door een heerlijk potje keepers attack van trainer Jaime tegen trainer Arthur. Beide zonder handschoenen en volle bak voor de winst! De puntentelling van het middaggedeelte worden bij de skills metingen van de ochtend opgesteld, gezamenlijk bepaald dit of je de finale speelt aan het eind van de dag. Naast de titel “Beste keeper van het Gooi” ontvangen de winnaars ook een paar handschoenen van onze sponsor Onekeeper. 

Dit jaar werd de finale, net als vorig jaar, in twee gedeelte gespeeld. We spelen eerst 1,5 minuut 1 tegen 1 en vervolgens 1,5 minuut keepers attack. De stand van beide onderdelen wordt 
doorgeteld. De JO9 finale ging tussen Miguel van Gelder en Robbe Bongers. Na de 1,5 minuten 1 tegen 1 was de stand 3 - 1 in het voordeel van Miguel. Miguel had hiermee voldoende afstand genomen. In de keepers attack liep hij nog uit naar 4 - 1 en won zo daarmee van Robbe. Miguel mag zich een jaar lang de Beste JO9 keeper van het Gooi noemen.

De JO11 finale werd gespeeld door Finn Schuitemaker en Ruben van Schaik. Deze finale was misschien wel de spannendste finale van de dag. Halverwege de finale stond het 2 - 3 in het voordeel van Ruben. Ruben had hier net niet voldoende afstand genomen voor de overwinning. Na de totaal 3 minuten stond een 4 – 4 stand op het scorebord. Ook de verlening bracht nog geen winnaar, Ruben had drie fantastische reddingen achter elkaar. Toch lukte het Finn om in de ‘Golden goal’ de bal achter Ruben te schieten en daarmee de finale met 5 – 4 te winnen. Finn mag zich een jaar lang de Beste JO11 keeper van het Gooi noemen.

De JO13 en JO15 groepen speelde bij keepersattack met extra regels. Iedere bal die zij klemvast pakken, levert een punt op. Iedere bal die naast of over wordt geschoten is een punt voor de tegenstander.

De JO13 finale vond plaats tussen Maxwell Kruit en Noak Verhoeven. Vorig jaar verloor Noak de finale in de verlenging door een bal naast te schieten. Na 1,5 minuut 1 tegen 1 was de stand 4 – 4. Een zinderende finale was het vervolg. Noak nam een ruime voorsprong, maar Maxwell kwam erg sterk terug. Uiteindelijk was het Maxwell die aan het langste eind trok en de finale won met 11 – 9. Maxwell is een jaar lang de Beste JO13 keeper van het Gooi.

De laatste finale, van de JO15, werd gespeeld door Daan van der Linden en Tom Kramer. Daan was vorig jaar nog de verliezend finalist. Daar waar Daan vorig jaar een voorsprong had na de 1 tegen 1 keek hij nu tegen een achterstand aan, 2 – 3 in het voordeel van Tom. Het tweede deel van de finale was een spektakel met goede reddingen en mooie doelpunten. Daan boog de achterstand om en won de finale uiteindelijk in de verlenging. Daan mag zich dit jaar de Beste JO15 keeper van het Gooi noemen!


Miguel, Finn, Maxwell en Daan namens de gehele organisatie feliciteren wij jullie met deze prijs!

Beste keepers, wij hebben genoten van jullie inzet. Iedereen heeft goed getraind en de techniek ontwikkeld. In de groepen waren de verschillen klein en jullie hebben het allemaal goed gedaan! Wij wensen jullie heel veel succes in de laatste weken van dit seizoen en hopen jullie terug te zien op een van onze toekomstige evenementen. Like ons op Facebooken blijf op de hoogte van alle evenementen. Binnenkort volgen de foto’s en een aftermovie van deze dag.

14 rapporten uitgedeeld!

Vrijdag 10 november was het alweer de laatste avond van de 8-weekse najaarsclinic. Dit keer hebben 13 keepers deelgenomen aan de clinics. Olivier, Siebe, TJ en Miguel hebben hun bronzen niveau afgesloten; Sven, Marijn en Merlijn sloten niveau zilver af en Thomas, Max, Sam, Jelle, Jay en Ruben hebben hun gouden rapport gekregen. 

Dit jaar zat er ook een speciaal rapport bij. Bjorn sloot zijn zilveren niveau af door middel van privé training. 

NeW Generation goalkeepers en onekeeper verlengen samenwerking tot de zomer van 2020!

Onekeeper en New Generation Goalkeepers hebben de samenwerking verlengt. In de afgelopen weken is een contract opgesteld voor een samenwerking tot de zomer van 2020. De komende drie jaar zal Onekeeper dus officieel partner blijven van New Generation Goalkeepers.

 

ONEkeeper levert de beste kwaliteit keepersproducten waar elke keeper op kan vertrouwen! De looks van de keepersproducten zorgen in combinatie met de personalisatie voor een uitstekende uitstraling voor iedere keeper.

 

ONEKeeper zal de keepers die zich inschrijven voor de clinics (informatie volgt nog) voorzien van keepershandschoenen met naamopdruk. Daarnaast zal ONEkeeper aanwezig zijn op de keepersdagen die wij gaan organiseren, met een verkoopstand en voorlichting geven over het gebruik en onderhoud van de keepershandschoenen. Schrijf je alvast in voor de evenementen in het najaar

 

Jelle, Tijn, aydin en elliot zijn Beste keepers van het gooi 2017!

Woensdag 26 april, in een week waarin de weersverwachting niet al te positief was, verzamelen de trainers om 8 uur in een heerlijk voorjaarszonnetje. Nadat het programma doorgenomen was, werden de oefeningen klaargezet op het veld zodat alles klaar stond toen de eerste deelnemers aankwamen.
Na het aanmelden bij onze fantastische gastvrouwen Debbie en Naomi, ontvingen alle deelnemers een tasje met daarin hun kleding van Kelme. Om 09.30 uur werd de dag echt geopend door Bryan. Voordat de deelnemers met hun trainers richting de kleedkamers gingen, mocht een van de deelnemers op de tafel klimmen. Syb Haarsma vierde bij ons zijn 10e verjaardag en dan mag een cadeautje niet ontbreken, nogmaals gefeliciteerd Syb!

 

Om 09.45 uur kwamen de deelnemers het veld op en werd er onder leiding van Wouter Koetsier van Sportrevalidatie Hilversum een goede warming-up afgewerkt. Naast de ‘standaard’ loopvormen werd er ook aandacht besteed aan core stability en het voetenwerk in de loopladder. Na deze goede warming-up kon er gestart worden met het ochtendprogramma. In de ochtend stonden zeven techniekoefeningen en de New Generation Goalkeepers skills metingen op het programma. Dit jaar werd er niet gemeten hoe hard je kan schieten, maar hoe snel je bent in het 16 metergebied. Tussen de verschillende rondes door werd er door de gastvrouwen gezorgd voor voldoende drinken en fruit.

Na de techniektrainingen stond de lunch op het programma. Terwijl de deelnemers hun laatste broodje aten, gaf Roeland van Onekeeper een uitleg over het keepersmateriaal. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van je handschoenen? Hoe moet je je handschoenen onderhouden tijdens het seizoen? De kinderen en aanwezige ouders zijn allemaal op de hoogte hiervan. Ondertussen werden de velden klaar gezet voor de wedstrijdvormen in het middaggedeelte.

Na een korte uitleg en demonstratie van de wedstrijdvormen door trainer Tycho en trainer Daniël, werd er begonnen met de eerste wedstrijden. Alle teams speelde Keepers attack en 1 tegen 1. De behaalde punten werden opgeteld bij de skills metingen in de ochtend en het cijfer van de trainers geven op basis van inzet en gedrag. Dit totaal aantal punten bracht de uiteindelijke finalisten.

Dit jaar wordt de finale in twee gedeelte gespeeld. Naast het finale onderdeel Keepers attack wordt er ook 1 tegen 1 gespeeld. We hebben hiervoor gekozen omdat de keepers zich ook op basis van beide onderdelen plaatsen voor de finale. Beide onderdelen werden 2 minuten gespeeld, de stand werd doorgeteld. De JO9 finale ging tussen Jelle Langendorff en Ravi Puijk. Na de 2 minuten 1 tegen 1 was de stand 5 – 0 in het voordeel van Jelle. Ravi kwam met keepers attack nog goed terug, maar verloor uiteindelijk de finale met 6 – 3. Jelle mag zich een jaar lang de Beste JO9 keeper van het Gooi noemen.

De JO11 finale werd gespeeld door Metin Karasu en Tijn van Haitsma. Halverwege de finale stond een 3 – 5 voorsprong voor Tijn op het scorebord. Na de afsluitende 2 minuten keepersattack waar bijna elke bal tegengehouden werd, won Tijn met 3 – 6. Tijn mag zich een jaar lang de Beste JO11 keeper van het Gooi noemen.

De JO13 en JO15 groepen speelde bij keepersattack met extra regels. Iedere bal die zij klemvast pakken, levert een punt op. Iedere bal die naast of over wordt geschoten is een punt voor de tegenstander.

De JO13 finale vond plaats tussen Aydin Öztaprak en Noak Verhoeven. Een fantastische finale die tot het laatste moment spannend was. Na 2 minuten 1 tegen 1 was de stand 3 – 3 en na 2 minuten keepersattack stond er 10 – 10 op het scorebord. Dit betekende dat we een halve minuut gingen verlengen. Hierin was één moment van onnauwkeurigheid fataal voor Noak. Zijn schot ging langs de paal en hierdoor verloor hij uiteindelijk met 12 – 11 van Aydin. Aydin is een jaar lang de Beste JO13 keeper van het Gooi.

De laatste finale, van de JO15, werd gespeeld door Elliot van der Kloos en Daan van der Linden. Elliot was vorig jaar nog de Beste D-keeper van het Gooi. In deze finale werd duidelijk dat iedere keeper een sterk onderdeel heeft en een onderdeel wat nog verbeterd kan worden. Zo had Elliot zijn handen vol aan Daan in de 1 tegen 1. Na twee minuten keek hij tegen een 5 – 3 achterstand aan. Elliot kwam echter terug tijdens de keepersattack en won uiteindelijk met 9 – 13. Elliot mag zich dit jaar de Beste JO15 keeper van het Gooi noemen!


Jelle, Tijn, Aydin en Elliot namens de gehele organisatie feliciteren wij jullie met deze prijs!

Beste keepers, wij hebben genoten van jullie inzet. Iedereen heeft goed getraind en de techniek ontwikkeld. In de groepen waren de verschillen klein en jullie hebben het allemaal goed gedaan! Wij wensen jullie heel veel succes in de laatste weken van dit seizoen en hopen jullie terug te zien op een van onze toekomstige evenementen. Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle evenementen. Binnenkort volgen de foto’s en een aftermovie van deze dag.

 


Voorjaarsclinics Hilversum gestart

Vrijdag 3 maart zijn in Hilversum de voorjaarsclinics weer van start gegaan. Na een gezamenlijke warming-up is er in drie groepen getraind. Naast de trainingen waar onderdelen als voetenwerk en valtechniek naar voren kwamen, zijn ook de New Generation Goalkeepers skills metingen gedaan. Alle keepers zijn getest op hun sprongkracht en hun schotsnelheid. Aan het eind van de acht weken trainen zullen deze metingen opnieuw worden uitgevoerd om de progressie van de deelnemers in kaart te brengen.


robert Smallenburg stopt bij New Generation goalkeepers

Na drieënhalf jaar werkzaam te zijn geweest als organisator van New Generation Goalkeepers, heeft Robert Smallenburg afscheid genomen. New Generation Goalkeepers is in de afgelopen drieënhalf jaar steeds groter geworden en ook in 2017 is de verwachting dat deze groei zich door gaat zetten.

In goed overleg tussen Arthur, Bryan en Robert heeft Robert aangegeven dat de werkzaamheden teveel tijd in beslag gaan nemen. Hierdoor is er gezamenlijk besloten dat Robert stopt bij New Generation Goalkeepers.

Wij willen Robert bedanken voor zijn kennis en inzet in de afgelopen drieënhalf jaar, en wensen hem veel succes als trainer in de toekomst.


13 keepers sluiten brons niveau New generation goalkeepers clinic af

Vrijdag 11 november, de tiende trainingsdag van de eerste New Generation Goalkeepers clinic. Vandaag worden tien fantastisch trainingsavonden afgerond. De eerste drie weken stonden in het teken van het voetenwerk, vervolgens stond de traptechniek drie weken centraal om als laatste de focus te leggen op de wedstrijdsituaties.

In de eerste week hebben we ook de New Generation Goalkeepers skills metingen verricht. Dit hebben we vandaag herhaald om de progressie van de afgelopen tien weken in beeld te brengen. Bijna alle keepers hebben een betere traptechniek ontwikkeld en hebben meer sprongkracht in de benen gekregen. Dit is te danken aan de goede trainers die New Generation Goalkeepers de afgelopen tien weken geholpen hebben.

De keepers gingen niet met lege handen naar huis vandaag. Uiteraard kregen zij de bronze medaille, maar daarnaast kreeg iedere keeper een eigen rapport. In dit rapport is er door de trainers teruggeblikt op de afgelopen weken en kregen zij per trainingsonderdeel tips.

We bedanken via deze weg iedereen die meegewerkt heeft aan deze clinic en hopen jullie in de toekomst terug te zien! We komen snel met nieuws, houdt ons goed in de gaten!